Начало За нас Реклама Контакти

Телешко с маслини и моркови

Снимка за Телешко с маслини и моркови
210
Време за приготвяне: 210 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Телешкото месо се отнася изключително благосклонно към сладникавата компания на морковите, особено с подкрепата на по-експресивните продукти като зелените маслини, дафиновия лист, чесъна и опушената люта чушка. В тази апетитна групичка оризът със свежи подправки също се чувства абсолютно на място си.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 800 г телешко месо
  • 2 с. л. брашно
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 с. л. масло
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 6 скилидки чесън с обелките
  • 500 г моркови, нарязани на пръчици
  • 1 дафинов лист
  •  черен пипер на зърна на вкус
  • 1 пушена сушена чушка или обикновена
  • ½ ч. ч. зелени маслини
  • 2 с. л. MAGGI® Унисос
  • 2 с. л. доматено пюре
  • 1 ч. ч. бяло вино
  • за гарниране:
  • 1 ч. ч. дългозърнест ориз
  • 1½ ч. ч. вода
  • 1 с. л. ситно нарязан магданоз
  • 1 с. л. ситно нарязан копър
  • 1 с. л. масло
  • 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на парчета, поръсва се с брашното и се разтръсква, за да се оваля всяко парченце. "Запечатва" се от двете страни в загрятата мазнина. Подрежда се на дъното на глинен или друг топлоустойчив съд.

  2. 2.

    В мазнината се слагат лукът, чесънът и морковите, добавя се 1 с. л. вода и зеленчуците се задушават 3-4 мин. Добавят се дафиновият лист, черният пипер, сушената чушка, нарязана на ситно, маслините, MAGGI® Унисос и доматеното пюре. Сместа се сипва върху месото.

  3. 3.

    Всичко се полива с виното и се затваря с капак. Слага се в студена фурна, която постепенно се загрява до 150°С и се пече 3 часа.

  4. 4.

    Оризът се измива, залива се с водата и се слага да заври. Щом кипне, огънят се намалява и се оставя да къкри под капак на много тих огън за 10 мин. Добавят се зелените подправки, маслото и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Разбърква се всичко и се оставя да постои покрито още 10 мин.
    Месото се сервира, гарнирано с ориза.


Галерия
Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари