Начало За нас Реклама Контакти

Салата от тиквички и маслини

Снимка за Салата от тиквички и маслини
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Макар консумирането на сурови тиквички още да е нещо като табу в България, по света те са най-обикновен и обичан продукт. За да свикнете по-лесно с прехода към "суровоядството", в тази рецепта ви предлагаме да мариновате тези пролетни зеленчуци и да ги комбинирате с дъхав пармезан и апетитни маслини.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4  тиквички, нарязани на тънки ивици с картофобелачка
  • 4 с. л.  зехтин
  • 1 ч. л.  кора от лимон
  • 2-3 с. л.  лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 2 с. л.  нарязани зелени и черни маслини
  • 2 с. л.  настърган пармезан
  •   сол на вкус
  •   шепа рукола

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се зехтинът, лимоновият сок, лимоновата кора и чесънът. Тиквичките се оставят да се мариноват в сместа за 10-15 мин.

  2. 2.

    Сервират се с листенцата рукола, сиренето и маслините.


Юни 2009
Още подобни рецепти
Коментари