Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени панирани маслини

Снимка за Пълнени панирани маслини
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Макар да изглеждат почти като ювелирна изработка, тези маслини с хрупкава коричка и нежен пълнеж не изискват чак толкова големи усилия и концентрация. Затова не се плашете и започнете да вадите костилки!

СъставНеобходими продукти за 4

  • 16 едри зелени маслини
  • 1 ч. л. червен лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 2 с. л. крем сирене
  • 50 г шунка, нарязана на съвсем ситно
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 яйце
  • 2 с. л. брашно
  • 4 с. л. галета
  •  олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслините се обезкостяват внимателно, като се прави вертикален разрез по костилката. Трябва да останат цели.

  2. 2.

    Смесват се лукът, чесънът, сиренето, шунката и магданозът и с получената смес се напълват маслините.

  3. 3.

    Пълнените маслини се овалват последователно в брашното, разбитото яйце и галетата и се пържат в сгорещената мазнина, докато леко порозовеят.

Препоръчани напитки: испанско пенливо вино (кава) или сухо и неутрално българско пенливо вино; може и италианско просеко

Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари